Sport/Voetbal
168470710
Voetbal

Grieken en Turken grijpen mis

Riechedly Bazoer voor drie jaar naar AZ

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

Er was interesse uit zowel Griekenland (AEK Athene en Aris Saloniki) als Turkije (Istanbul Basaksehir), maar Riechedly Bazoer vervolgt zijn loopbaan dan toch in de Eredivisie. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor drie jaar bij AZ.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

Bazoer kwam tot vorig seizoen uit voor Vitesse, met die club ging hij in de laatste ronde van de play-offs voor Europees voetbal onderuit tegen de club uit Alkmaar. De geboren Utrechter sluit direct aan bij de selectie van trainer Pascal Jansen. In januari wilde Feyenoord de zesvoudig international nog overnemen van Vitesse.

Met de komst van Bazoer speelt AZ in op de aanstaande transfer van Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder is op dit moment in Turkije om een transfer naar Galatasaray af te ronden. Na de komst van Mees de Wit, Mayckel Lahdo, Jens Odgaard en Zinho Vanheusden is Bazoer de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen van de club uit Alkmaar.

"Riechedly heeft bewust gekozen voor een stap binnen Nederland"

Bazoer speelde eerder voor PSV, Ajax, VfL Wolfsburg en FC Utrecht. „Het voelt fantastisch hier te zijn”, vertelt de 25-jarige voetballer op de website van zijn nieuwe club uit Alkmaar. „Ik heb goede gesprekken gehad met directeur voetbalzaken Max Huiberts en hoofdtrainer Pascal Jansen. Daarin werd duidelijk wat ze met mij van plan zijn en daar hield ik een erg positief gevoel aan over.”

Snel gehandeld

„Riechedly heeft bewust gekozen voor een stap binnen Nederland”, vertelt Huiberts. „Met het oog op het naderende vertrek van Fredrik Midtsjø hebben we snel gehandeld om de kwaliteit op het middenveld te waarborgen. Riechedly beschikt over een geweldig inzicht. Hij heeft uitstekende technische vaardigheden en staat ook fysiek zijn mannetje.”