Sport/Voetbal
1685519612
Voetbal

Spaanse voetbalbond werkt aan noodfonds van 500 miljoen euro

Luis Rubiales

Luis Rubiales

MADRID - Voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse voetbalbond heeft het spelershotel van de nationale ploeg beschikbaar gesteld. „Daar mogen mensen die besmet zijn met het coronavirus of artsen en verplegers verblijven”, vertelde hij op een persconferentie.

Luis Rubiales

Luis Rubiales

Spanje is zwaar getroffen door het coronavirus, met bijna 3500 doden en ruim 47.000 besmette inwoners. Ook voetbalclubs hebben het zwaar. De Spaanse bond werkt aan een noodfonds van 500 miljoen euro, zodat clubs gemiste inkomsten uit televisierechten kunnen claimen. „We moeten nu kijken wat de clubs nodig hebben”, zei Rubiales. „We moeten solidair zijn en samen het virus stoppen.”

Bekende voetballers uit de Spaanse La Liga steunen de bestrijding van het coronavirus financieel. Lionel Messi, de sterspeler van FC Barcelona, heeft 1 miljoen euro aan twee ziekenhuizen geschonken.

Aanvoerder Sergio Ramos van Real Madrid maakte de aanschaf van 264.000 mondkapjes en 15.000 testkits mogelijk. Trainer Pep Guardiola van schonk 1 miljoen euro aan een instelling die medische apparatuur ontwikkelt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo