Nieuws/Sport
1685742
Sport

Luiten aan de leiding in Oman

Joost Luiten op archiefbeeld

Joost Luiten op archiefbeeld

Joost Luiten staat na de derde dag van het NBO Oman Open op de gedeelde eerste plaats.

Joost Luiten op archiefbeeld

Joost Luiten op archiefbeeld

De Nederlander kwam op het toernooi uit de Europese Tour net als vrijdag tot een ronde van 66 slagen, 6 onder par. Daarmee kwam hij op een totaal van 204 uit, net als de Fransman Julien Guerrier en de Engelsman Matthew Southgate.

Luiten kwam van de zesde plaats en moest vrijdag nog zijn landgenoot Daan Huizing voor zich dulden, die na de tweede ronde vijfde stond. De golfer, die normaal een niveau lager op de Challenger Tour uitkomt, kon dat hoge niveau niet vasthouden. Zaterdag leverde hij zijn scorekaart in na een ronde van 76 slagen. Hij is nu gedeeld 31e.

Zwakke onderdelen

Luiten was tevreden na dag 3 van het toernooi. "Het was een goede dag. De lijn die ik gisteren had ingezet, heb ik vandaag door kunnen trekken. Er waren weinig zwakke onderdelen."

"Ik speelde vandaag met Daan Huizing en dat was leuk. Goed om hem van dichtbij in een wedstrijd op de European Tour te zien. Helaas kon hij vandaag geen topscore neerzetten, maar het is sowieso goed dat hij na twee dagen in de top staat en dat hij weer ervaring op heeft gedaan."