Sport/Voetbal
1686001051
Voetbal

Spaanse voetbalclubs starten volgende week met testen spelers

Frenkie de Jong in actie tegen Real Madrid

Frenkie de Jong in actie tegen Real Madrid

MADRID - De Spaanse clubs uit La Liga beginnen volgende week met het testen van spelers. Het is de eerste stap op weg naar de beoogde hervatting van de Spaanse competitie in juni, meldt een bron aan persbureau Reuters.

Frenkie de Jong in actie tegen Real Madrid

Frenkie de Jong in actie tegen Real Madrid

Premier Pedro Sánchez van Spanje kondigde afgelopen zaterdag aan dat er vanaf 2 mei weer individueel buiten mag worden gesport. De spelers en begeleiders zullen eerst een virustest en een antistoffentest ondergaan voordat ze de training hervatten. Dat is fase 1 in het protocol van La Liga.

Fase 2, de individuele training zou op z’n vroegst op 6 mei kunnen beginnen en in fase 3 wordt getraind in kleine groepen. De volledige selectietraining van fase 4 moet zeker twee weken voor het begin van de wedstrijden zijn ingegaan. De vier fasen zouden volgens La Liga binnen een maand afgerond moeten kunnen worden, waardoor de competitie halverwege juni weer kan beginnen. Er zijn nog elf speelronden te gaan in La Liga.

„De sport keert terug”, zei minister van Sport Irene Lozano al op Twitter. „De sport zal terugkeren in fasen en dat zal afhangen van de ontwikkeling van de coronapandemie en met maatregelen voor hygiëne en afstand houden. Maar de sport keert terug.”

Ramos

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos zei niet te kunnen wachten om weer aan de slag te gaan. „Ik sta te popelen om terug te keren naar Santiago Bernabéu, mijn Real Madrid-shirt te dragen en weer de dingen te doen die we voorheen deden”, zei hij op het kanaal van de club.

De Spaanse minister van Volksgezondheid sloot een snelle hervatting van La Liga deze week nog uit. De Spaanse vakbond van profvoetballers uitte vorige week nog kritiek op de plannen om spelers op grote schaal te testen op het coronavirus.