Sport/Wielrennen
1686463708
Wielrennen

Chloé Dygert met diepe kniewond in ziekenhuis: ’Het zag er gruwelijk uit’

Medische verzorging voor Chloe Dygert.

Medische verzorging voor Chloe Dygert.

De Amerikaanse wielrenster Chloé Dygert ligt met op het oog zwaar beenletsel in een ziekenhuis van Bologna. Dat liep de titelverdedigster op bij een zware crash tijdens de tijdrit op de WK wielrennen in het Italiaanse Imola. Ze miste in een afdaling een bocht, raakte de vangrails en vloog over de omheining in de afgrond.

Medische verzorging voor Chloe Dygert.

Medische verzorging voor Chloe Dygert.

Dygert had op het moment van haar val de beste tussentijden en leek op weg naar prolongatie. Anna van der Breggen was nu de renster die voor het eerst in haar carrière de regenboogtrui mocht aantrekken.

De 23-jarige Amerikaanse werd ter plekke behandeld en was steeds bij kennis. Een diepe snee boven haar linkerknie was zichtbaar. Ze werd vervoerd naar het ziekenhuis van Bologna.

Haar coach Kristin Armstrong bevestigde dat Dygert een diepe scheur had in haar been, veroorzaakt door haar buiteling over de vangrail. „Het zag er gruwelijk uit en het zal een moeilijk herstel worden. Dit was beslist een ernstig ongeval, maar het had nog erger kunnen zijn”, zei de coach, zelf drievoudig olympisch kampioene.

De Amerikaanse wielerbond USA Cycling heeft nog geen verklaring naar buiten gebracht over de gezondheidstoestand van Dygert en de ernst van haar blessure.