Sport

Koen Verweij vreest nog niet voor zijn plek

Sven Kramer niet moe genoeg

Door Van onze Telesportredactie

Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en koen Verweij.

Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en koen Verweij.

Rene Bouwman

Sven Kramer gaat woensdag tijdens het vervolg van de ploegachtervolging waarschijnlijk nog meer werk verrichten voor zijn ploegmaten. 

Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en koen Verweij.

Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en koen Verweij.

Rene Bouwman

"Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen aan het einde van de teampursuit even moe is. Dat was vandaag niet het geval", stelde de viervoudig olympisch kampioen vast. "Ik moet meer op kop, als we deze samenstelling houden."

Lees ook: - Kramer & co als tweede verder - Kramer deelt koekje van eigen deeg uit: 'Wisselen'

Of er wat veranderd moet worden aan de samenstelling moet komende dagen blijken, verklaarde Kramer. "We laten dit eerst rusten. En daarna zullen we er met z'n vijven over spreken. Morgen gaan we het rustig evalueren."

De vraag lijkt of Koen Verweij in de halve eindstrijd tegen Noorwegen wordt vervangen door Patrick Roest. Verweij kwam eerder deze Spelen matig voor de dag op de 1500 meter, en zakte in het slot van de ploegachtervolging ook terug. "We gaan het overleggen, en het is niet altijd aan mij. Maar ik denk het niet. Als er iemand anders moet worden opgesteld, dan moet dat", liet de Alkmaarder weten. 

Nederland moest zondag Zuid-Korea voorlaten in de Gangneung Science Oval. Directe tegenstander de Verenigde Staten en de andere zes landen werden wel geklopt. 

Lees meer over