Sport/Tennis
1687922
Tennis

'Het was een absolute droomweek'

Koning ziet Federer Rotterdamse hattrick completeren

Roger Federer in actie op het centre court van Ahoy.

Roger Federer in actie op het centre court van Ahoy.

Roger Federer heeft onder toeziend oog van Koning Willem-Alexander voor de derde keer het tennistoernooi van Rotterdam op zijn naam gebracht.

Roger Federer in actie op het centre court van Ahoy.

Roger Federer in actie op het centre court van Ahoy.

King Roger, vanaf maandag de nieuwe nummer één van de wereld, had in de finale weinig moeite met zijn Bulgaarse tegenstander Grigor Dimitrov 6-2 6-2.

Met de nummer één tegen de nummer twee van de plaatsingslijst kende het ABN AMRO World Tennis Tournament de gedroomde finale.

Een echte wedstrijd werd het zondag evenwel niet. Dimitrov, net terug van een schouderblessure, maakte te veel fouten om een serieuze bedreiging te vormen voor de 36-jarige Federer.

Federer verzilverde in de eerste helft bij een 2-2 stand meteen zijn eerste breakpoint en liep vervolgens makkelijk naar 6-2. De eerste set was in 25 minuten gedaan.

Het tweede bedrijf nam niet veel meer tijd in beslag. Federer brak in de openingsgame de service van Dimitrov. Na nog een break was het verzet van de Bulgaar, die alle zeven onderlinge ontmoetingen met Federer heeft verloren, definitief gebroken. In 55 minuten was het pleit beslecht.

Federer had na afloop warme woorden over voor het toernooi. "Het was een absolute droomweek. Ik kwam hier met het doel de halve finale te halen en nu win ik de finale'', aldus de tennisgrootheid.

"Rotterdam is echt een van de grote 'stops' van de tour. Ik geniet van het stadion, het geweldige publiek, het is een droomweek voor ons spelers. Ik zal deze week nooit vergeten." Of hij komend jaar zijn titel komt verdedigen liet Federer in het midden. Hij weet nog niet hoe lang hij blijft spelen.