Sport/Wielrennen
1688133934
Wielrennen

Fabio Jakobsen sprint naar zege in Gooikse Pijl

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen heeft de Belgische wielerkoers Gooikse Pijl op zijn naam geschreven.

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen.

De sprinter van Deceuninck - Quick-Step was met overmacht de beste in de massasprint na 199 kilometer tussen Halle en Gooik. Jakobsen klopte zijn landgenoot Danny van Poppel en de Belg Jordi Meeus.

De 25-jarige sprinter uit Heukelem won recentelijk drie etappes in de Ronde van Spanje en veroverde ook de puntentrui in de Vuelta. Het is zijn zesde zege sinds zijn terugkeer in april na de zware val in de Ronde van Polen vorig jaar.

Philipsen is ook de snelste in wielerwedstrijd Eschborn-Frankfurt

Jasper Philipsen heeft de Duitse wielerklassieker Eschborn-Frankfurt gewonnen. De Belgische sprinter was duidelijk de beste na 187,4 kilometer. De Duitser John Degenkolb finishte als tweede, de Noor Alexander Kristoff werd derde.

Met de zege in de wedstrijd uit de WorldTour, die voorheen ook bekendstond als Rund um den Henninger-Turm en Rund um den Finanzplatz, bezorgde Philipsen de ploeg van Mathieu van der Poel de dertigste overwinning van het seizoen. Voor Philipsen zelf is het de zevende zege van dit jaar. Hij won eerder de Scheldeprijs, twee etappes in de Ronde van Turkije en twee ritten in de Ronde van Spanje. Afgelopen vrijdag was hij nog de beste in het Kampioenschap van Vlaanderen.

Mike Teunissen was op de achtste plaats de beste Nederlander. De renner van Jumbo-Visma had eerder zijn sprinter Dylan Groenewegen zien lossen uit het peloton.