Sport/Wielrennen
168916124
Wielrennen

Nederlander voorlopig sowieso aan kant vanwege rugklachten

Mathieu van der Poel gebruikt gedwongen periode van rust voor knie-operatie

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

HERENTALS - Mathieu van der Poel (26) is zaterdag in een ziekenhuis in het Belgische Herentals geopereerd aan zijn knie. Volgens zijn ploeg Alpecin-Fenix betrof het ’een kleine operatieve ingreep’. Inmiddels is de wielrenner weer thuis.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

,,Deze operatie stond los van de rugblessure waarvan Mathieu momenteel herstellende is. Bij een eerdere valpartij liep hij een scheurtje in het kapsel van de knieschijf op. Als gevolg daarvan ontstond littekenweefsel, waarbij een ’verharde streng’ over een bot schuurde. Dat was verder pijnloos en hinderde Mathieu niet, maar met het oog op de toekomst was dit het juiste moment om te opereren”, aldus Alpecin-Fenix, dat verder meldt dat Van der Poel deze week een ’een positieve evaluatie’ onderging bij de Belgische sportchirurg Toon Claes.

Remedie

Van der Poel meldde zich begin dit jaar vanwege rugklachten af voor het WK veldrijden, dat over twee weken plaatsvindt. Met het oog op het wegseizoen neemt hij voorlopig sowieso rust.

Wanneer Van der Poel zijn eerste koers rijdt, is nog niet bekend. „Ik kan er niet veel over zeggen, het is niet anders”, liet Van der Poel eerder weten. „Door mijn rugpijn haal ik sinds de Tour mijn gewenste niveau niet meer en daar wil ik gewoon van af. De enige remedie blijkt een langere rustperiode te zijn. Het zou stom zijn om toch te proberen het WK veldrijden te halen. Daar zijn we het allemaal over eens.”