1689664
Sport

Matchwinnaar vindt dat rol van ploeggenoten wordt onderschat

Van Persie: 'El Ahmadi en Vilhena geweldenaren'

De spelers van Feyenoord zijn blij met Robin van Persie en zijn openingsgoal tegen Heracles.

De spelers van Feyenoord zijn blij met Robin van Persie en zijn openingsgoal tegen Heracles.

Robin van Persie bewijst in recordtijd zijn waarde voor Feyenoord. Tegen Heracles werd hij matchwinnaar (1-0). Toch vindt hij dat alle credits niet bij hem terecht moeten komen.

De spelers van Feyenoord zijn blij met Robin van Persie en zijn openingsgoal tegen Heracles.

De spelers van Feyenoord zijn blij met Robin van Persie en zijn openingsgoal tegen Heracles.

"Ik speelde tegen Heracles op het middenveld en daar zijn Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena geweldenaren", aldus de doelpuntenmaker.

In De Kuip worden de toeschouwers al tijden niet meer verwend. Tegen Heracles was het alsof er met Van Persie een Aston Martin aan de start stond in een deelnemersveld met verder alleen Skoda’s. De klasse van de duurste bolide maakte net als tegen FC Groningen het verschil.

Met eigen ogen

Maar Van Persie vindt dus dat andere merken worden onderschat. De 34-jarige Rotterdammer wijst in dat opzicht op de vele pk’s van Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi. De buitenwacht heeft niet altijd in de gaten welke hoeveelheden werk die twee verzetten. Van Persie: "Karim en Tonny zijn veel belangrijker voor Feyenoord dan het publiek denkt. In trainingen en in wedstrijden zijn zij de mannen die altijd druk zetten en die altijd voorop gaan in de strijd. Ze doen ongelooflijk veel voor het elftal. Ik zie hun kwaliteit met eigen ogen nu."

Vilhena leverde de assist bij de goal van Van Persie, die van buiten het strafschopgebied aanlegde. El Ahmadi kreeg voor rust al een tik, maar speelde lang door. Pas toen hij echt niet verder kon, moest hij zich laten vervangen. Zondag hoopt hij er al weer te staan tegen PSV.

Worstelen met vorm

Het duurde tegen Heracles vaak te lang voordat de bal in de voeten kwam van Van Persie. Het was typerend voor het totale beeld van Feyenoord-Heracles. De fans schreeuwden de bal bijna richting Van Persie, maar te vaak zochten de Feyenoorders de oplossing bij Jean-Paul Boëtius en Kevin Diks, die net als veel spelers bij de thuisclub worstelden met hun vorm.

Dat Feyenoord opnieuw niet de rekening kreeg voor de zware vormdip van het elftal lag aan Heracles en de lat. De ploeg uit Almelo kreeg drie grote kansen om te scoren, maar Feyenoord-doelman Brad Jones en de lat zaten de bezoekers dwars. Trainer John Stegeman constateerde na afloop ook dat hij dik tevreden was over het spel van Heracles.

Sleutelen

Voor Van Bronckhorst valt er genoeg te puzzelen en te sleutelen de komende dagen. Op de vraag of Van Persie zelf gedurende langere tijd een rol ziet zitten als nummer 10, antwoordde hij niet ontkennend. Hij laat het over aan de trainer, die Nicolai Jørgensen in de spits wil houden. "Maar ik heb in de jeugd altijd op tien gespeeld, bij Arsenal in het begin ook een tijdje. Dus ik ben wel bekend met die plek’’, aldus Van Persie.

En ach, bewezen dat hij op die positie ook nog steeds kan scoren heeft hij al…

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie.