Sport

Snowboardster na uitschakeling: ’Dan baal je als een stekker’

Maas na deceptie: ’Niet mijn laatste Spelen’

Door Hans Ruggenberg

Cheryl Maas vlak voor haar tweede sprong.

Cheryl Maas vlak voor haar tweede sprong.

Matty van Wijnbergen

Voor Cheryl Maas zijn deze Winterspelen op een enorme teleurstelling uitgelopen.

Cheryl Maas vlak voor haar tweede sprong.

Cheryl Maas vlak voor haar tweede sprong.

Matty van Wijnbergen

Nadat ze op het onderdeel Slopestyle viel en zich niet plaatste voor de finale, kwam ze ook tijdens haar tweede run op Big Air ten val. "Het was mooi weer en dit onderdeel is voor het eerst op de Olympische Spelen. Als je dan niet je run kunt rijden die je wilt, baal je als een stekker.”

Maas was na de eerste run met een score van 65 als zeventiende geëindigd. Een plek bij de eerste twaalf zou haar vrijdag in de finale brengen. "Dan is het alles of niets. Helaas ging het niet goed en val ik op mijn kont. Ik probeerde een moeilijkere sprong. Een backside 9 tail grap”, zoals dat in vaktermen heet. "Normaal gesproken is een ’720’ - die ik in mijn eerste run deed - voldoende voor de finale, maar het niveau is omhoog gegaan. Achteraf had ik die moeilijkere sprong ook als eerste moeten doen.”

Maas verdwijnt in de sneeuw.

Maas verdwijnt in de sneeuw.

Matty van Wijnbergen

De 33-jarige snowboardster was tijdens haar derde Spelen niet in topvorm wegens blessureleed die haar vanaf de zomer 2017 achtervolgde. "Eerst brak ik mijn nek en daarna een rib. En hier heb ik altijd last gehad van twee blauwe hielen, die ik in aanloop met een verkeerde landing heb opgelopen”, aldus Maas, die tijdens de training zichzelf opnieuw pijn deed met een verkeerde landing. "Dat help niet mee nee. Wat ik dan doe? Dan gooi ik met mijn snowboard. Daar kan die wel tegen hoor.”

Als het aan Maas ligt, zijn dit niet haar laatste Spelen. "Ik geniet nog steeds van het snowboarden. In Peking wil ik er ook bij zijn, hopelijk gaat het dan wat beter.”

Lees meer over