Sport

'Ik vind het fantastisch wat ze op dit moment allemaal presteren'

Van Persie: 'Sven Kramer een grootheid'

Door Van onze Telesportredactie

Robin van Persie en Sven Kramer

Robin van Persie en Sven Kramer

ANP Pro Shots en Rene Bouwman

De Nederlandse vrouwen- en mannenschaatsers hebben er een superfan bij.

Robin van Persie en Sven Kramer

Robin van Persie en Sven Kramer

ANP Pro Shots en Rene Bouwman

Robin van Persie verbleef de afgelopen 14 jaar in het buitenland, maar zit tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea aan de buis gekluisterd voor de wedstrijden van de Nederlandse schaatsvrouwen en -mannen.

Lees ook: 'Klasse Van Persie geeft de doorslag'

Van Persie spreekt met groot ontzag over Sven Kramer. "Die mag van mij veel trotser op zijn prestaties zijn dan hij tot nu toe is. Hij wint goud op de vijf kilometer, voor de derde keer op de Spelen. Dan ben je een grootheid. Hij is heel kritisch op zichzelf na de verloren 10 kilometer, maar van mij mag hij echt blij zijn. Zijn trainingsarbeid is enorm geweest al die jaren.”

"Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen aan het einde van de teampursuit even moe is. Dat was vandaag niet het geval", stelde de viervoudig olympisch kampioen vast. "Ik moet meer op kop, als we deze samenstelling houden."

Lees ook:  Kramer & co als tweede verder  Kramer deelt koekje van eigen deeg uit: 'Wisselen'

Voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Heracles keek hij in de catacomben van De Kuip nog met grote belangstelling naar de 500 meter van de vrouwen en de ploegachtervolging met Kramer, Verweij en Blokhuijsen. Hij geniet ervan. "Ik vind het fantastisch wat ze op dit moment allemaal presteren”, zegt Van Persie.