Sport/Voetbal
1691232525
Voetbal

Ajax-trainer Ten Hag over weggeven goals: ’Naïef en kinderlijk’

Erik ten Hag, trainer van Ajax.

Erik ten Hag, trainer van Ajax.

BERGAMO - Trainer Erik ten Hag heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het gelijkspel van Ajax bij Atalanta in de Champions League (2-2). „We hadden een lastige start, maar de complimenten voor mijn spelers hoe ze zich in de wedstrijd hebben geknokt. We geven het ook weer weg en dat is onnodig.”

Erik ten Hag, trainer van Ajax.

Erik ten Hag, trainer van Ajax.

„We moeten zo’n wedstrijd bij een voorsprong van 0-2 over de streep trekken”, mopperde de trainer van Ajax. „Eerst missen we met Perr Schuurs een enorme kans op 0-3. Maar daarna staan we een paar keer met veel te veel mensen voor de bal. Toen lieten we ons weg counteren. Dat moet er uit en mag niet op dit niveau. Dat is naïef en kinderlijk.”

„Je weet dat zij bij een achterstand van 0-2 na rust nog meer druk gaan zetten”, zei Ten Hag. „Maar dan moet je rustig blijven en het geduld bewaren. Dat is ons niet gelukt en dat moet de volgende week beter. We speelden tegen een heel goede ploeg, maar we hadden hier moeten winnen.”

Lassina Traoré

Ten Hag keek tevreden terug op zijn beslissing om met Lassina Traoré als centrumspits te beginnen. „In het begin van dit jaar tijdens de uitwedstrijd tegen Getafe bleek hij nog een jongetje”, zei de coach van Ajax. „Nu was hij een kerel. Hij heeft gevochten en echt heel goed gespeeld. Hij heeft zijn rol uitstekend ingevuld. Traoré was het aanspeelpunt dat ons liet voetballen. Hij verdient ook een penalty en maakt zelf de 0-2. In de slotfase biedt hij Antony nog een kans.”

Marco van Basten

Iedere vergelijking tussen Atalanta en VVV-Venlo ging mank, merkte Lassina Traoré tijdens de tweede groepswedstrijd van Ajax. „Maar ik ben toch blij dat ik mezelf heb laten zien”, zei hij in Bergamo. „En ik was nog veel blijer geweest als we hadden gewonnen.”

De 19-jarige spits uit Burkina Faso ging zaterdag plotseling de wereld over met vijf doelpunten en drie assists in een ongekend doelpuntenfestijn in het noorden van Limburg (0-13). In heel veel landen verscheen zijn naam wel even in de media. Traoré werd plotseling in een adem genoemd met Marco van Basten, die ook wel eens vijf keer doel trof voor Ajax.

Bekijk hier de poulestanden en het programma in de Champions League.