Sport/Voetbal
1691246364
Voetbal

Maaskant woedend na blamage VVV

Samuel Scheimann van VVV in actie.

Samuel Scheimann van VVV in actie.

Samuel Scheimann van VVV in actie.

Samuel Scheimann van VVV in actie.

De druk op trainer Robert Maaskant neemt toe bij VVV-Venlo. De Limburgse club stelde ook in de eerste ronde van de KNVB-beker teleur.

De nummer zeventien van de eredivisie wist bij provinciegenoot RKSV Groene Ster uit de derde divisie in de extra tijd nog wel een verlenging af te dwingen (2-2). In de strafschoppenreeks ging het toch nog fout voor de ploeg van Maaskant: 4-2.

Voor de bezoekers uit Venlo kwamen Johnatan Opoku (0-1) en Haji Wright (2-2) tot scoren. Van elf meter misten Richard Neudecker en Wright. Groene Ster scoorde vier keer op rij vanaf de stip. VVV-Venlo verloor in de eredivisie de laatste vijf wedstrijden. Zondag komt Feyenoord, met de nieuwe trainer Dick Advocaat op de bank, op bezoek.

„Ik wil hier weinig woorden aan vuil maken”, sprak Maaskant na de bekerblamage bij FOX Sports berustend. „Het is gewoon een schande wat we hier hebben gepresteerd. Groene Ster verdient een groot compliment. Ze zijn blijven vechten en zijn mede daardoor overeind gebleven.”

Sparta Rotterdam was op eigen veld met 1-0 te sterk voor FC Volendam. Het doelpunt kwam in de 21e minuut op naam van Lars Veldwijk. ODIN’59 schakelde AFC na strafschoppen uit: 3-3 en 2-4. Ook de amateurs van Ajax verloren tegen OFC vanaf elf meter: 2-2 en 2-3.