Sport/Voetbal
1693738030
Voetbal

Gerbrands verkoos PSV boven Premier League

Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

EINDHOVEN - Toon Gerbrands (62) heeft zijn contract bij PSV met drie jaar verlengd tot medio 2025. Het vorige contract van de algemeen directeur liep in de zomer van 2022 af. „Daarmee teken ik voor een groot blok, waarin we nog dingen kunnen bereiken”, zegt Gerbrands. „Ik wil een volgend fundament leggen voor de club.”

Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Gerbrands gaat daarmee een ’tweede termijn’ in bij PSV. Hij zit bijna 5,5 jaar bij de club en hetzelfde aantal volgt contractueel. Bij zijn aantreden moest Gerbrands zorgen voor financiële herstructurering. Een schuld van zo’n vijftig miljoen euro werd nagenoeg weggewerkt. De jeugdopleiding verbeterde aanzienlijk.

De algemeen directeur moet de stabiele factor blijven in de top van de club, die met technisch manager John de Jong (als opvolger van Marcel Brands) en commercieel directeur Frans Janssen de afgelopen jaren al aan verandering onderhevig was. Gerbrands wil leiding blijven geven aan de organisatie die staat. „Er werken hier 240 mensen en als er daar 239 van functioneren, hebben we een wereldtent”, zegt de directeur over zijn eigen rol. „Ik heb allang door dat mijn rol negentig procent een coachrol is en tien procent presteren.”

Onlangs presenteerde Gerbrands de ’Visie 2030’, waarmee PSV in het snel veranderende voetballandschap (ook Europees) tot de top-32 van Europa wil behoren. Hij kan daar nu langer zorg voor dragen, wat past bij zijn loyaliteit. „Ik heb twee of drie keer de kans gehad in de Premier League aan de slag te gaan”, vertelt Gerbrands. „Als de rvc het niet in me zag zitten, had ik mijn koffer gepakt. Is dat niet aan de orde, dan ben ik van commitment. Wie er dan ook belt, daar zeg ik nee tegen.”