Nieuws/Sport
1694797
Sport

Nederlandse shorttracker belooft beterschap op 500 meter

Gekibbel tussen Otter en Knegt

Jeroen Otter en Sjinkie Knegt.

Jeroen Otter en Sjinkie Knegt.

Er was wat gekibbel tussen Sjinkie Knegt en bondscoach Jeroen Otter. Tijdens de laatste training voor Knegts cruciale 500 meter waren ze regelmatig met elkaar in discussie. Dat duurde zelfs tot de laatste sessie van de avond, waarop Otter zijn oogappel verzocht om nog een paar starts te oefenen.

Jeroen Otter en Sjinkie Knegt.

Jeroen Otter en Sjinkie Knegt.

Hoofdschuddend verliet Knegt het ijs van de Gangneung Ice Arena. "Het is lastig als je net drie rondes tempo hebt gereden en je dan binnen een paar minuten moet starten. Dan staat er niet de juiste spanning op de benen. Dat voelt altijd heel raar. Dat heb ik gezegd, maar daar moet je je niet te veel van aantrekken”, aldus Knegt, die na het zilver op de 1500 meter op de kortste afstand hoopt zijn gedroomde olympische titel binnen te slepen.

Eerder waren Otter en Knegt ook al met elkaar in conclaaf. Knegt: "Dat ging over rondetijden. Ik zei dat hij ergens een rekenfout had gemaakt, waardoor het niet klopte wat hij zei. Het kwam er uiteindelijk op neer dat Jeroen de opening langzamer had ingeschat.”

Lees ook: - Nieuw drama voor Knegt - Knegt: 'Dit natuurlijk zwaar klote' - 'Sjinkie is een tovenaar, geen wonderboy'

Vandaag zal Knegt tijdens de series van de 500 meter scherper moeten zijn dan op de door diskwalificatie mislukte 1000 meter, waarop Otter hem verweet dat hij zat te snurken. "Dat gaat nu zeker niet gebeuren hoor, de scherpte is er”, aldus de Schicht uit Bantega, die op de laatste individuele afstand bij de mannen gezelschap heeft van Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf.

Knegt schiet over het ijs.

Knegt schiet over het ijs.

Bij de vrouwen staan de series van de 1000 meter op het programma met de zilveren Yara van Kerkhof (500 meter), Suzanne Schulting en Lara van Ruijven. Zowel voor de mannen als de vrouwen volgen donderdag de finales.