Nieuws/Sport
1694944
Sport

Schulting, Van Ruijven en Van Kerkhof verder

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

De drie Nederlandse deelneemsters aan de olympische 1000 meter shorttrack hebben zich allemaal geplaatst voor de kwartfinales.

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting moest in de derde heat aan de bak. De nummer tien van de 1500 meter maakte een prima indruk. De 20-jarige Friezin pakte direct de koppositie en gaf die in de negen rondes die volgden niet meer uit handen.

Ook Lara van Ruijven plaatste zich moeiteloos voor de kwartfinales. Achter de superieure Nederlandse gebeurde er van alles. Elise Christie, een wereldtopper uit Groot-Brittannië, verpestte het op onvoorstelbare wijze voor zichzelf. Dankzij een lompe start van Christie moest de rit opnieuw worden gestart. Na afloop kreeg de Britse twee penalty's, een zeldzaamheid.

Yara van Kerkhof raakte een heat later betrokken bij een botsing, en ging naar de grond. De winnares van olympisch zilver 0- de 500 meter ging naar de grond en kwam als derde over de streep. Dankzij twee penalty's zit ze toch in de kwartfinales.

Aan support overigens geen gebrek voor Van Kerkhof, die last leek te hebben van een blessure. Op de tribunes verschenen vlaggen met 'Go Yara go' en Yara, we love you.'

Bekijk hier de stand in de medaillespiegel en hier het volledige programma van de Winterspelen.