Nieuws/Sport
1694948
Sport

Nederlander strandt in heats van 500 meter

Nieuwe dreun voor Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt in actie.

Sjinkie Knegt in actie.

Voor Sjinkie Knegt is de olympische 500 meter op een regelrechte deceptie uitgelopen.

Sjinkie Knegt in actie.

Sjinkie Knegt in actie.

In zijn heat kwam Nederlands beste shorttracker geen moment in zijn ritme, en kwam hij als derde over de streep. Uiteindelijk kreeg hij zelfs een penalty. De Nederlander kon een wederom matige start niet meer compenseren.

Knegt pakte deze Spelen zilver op de 1500 meter, maar er waren enorme tegenvallers op de relay, de 1000 meter en de 500 meter. En zo is het zeker dat Knegt de Spelen afsluit zonder olympisch goud. Een hard gelag voor de beste shorttracker van Nederland.

Hoogerwerf en Breeuwsma wel door

Dylan Hoogerwerf maakte in de derde heat zijn debuut op de Winterspelen. De 22-jarige Delftenaar lag lange tijd op de derde plek, maar profiteerde in de laatste ronde van een valpartij van Viktor Knoch. De Hongaar verloor zijn evenwicht, waarna Hoogerwerf als tweede de streep passeerde, achter Yira Seo. 

Voor Daan Breeuwsma verliepen de Spelen tot nu weinig succesvol en ook zijn optreden op de 500 meter begon moeizaam. De 30-jarige Fries ging al na een paar meter onderuit. Dus volgde er een herstart. Breeuwsma zag Denis Niskishia en Charles Hamlin elkaar raken, passeerde het tweetal en mocht als tweede mee naar de volgende ronde. Hyojun Lim, olympisch kampioen op de 1500 meter, won de heat. 

Lees ook: Gekibbel tussen Knegt en Otter

Bekijk hier de stand in de medaillespiegel en hier het volledige programma van de Winterspelen.