Sport/Voetbal
1695354
Voetbal

’Chelsea verdwijnt als club niet deze maand wordt overgenomen’

Roman Abramovich.

Roman Abramovich.

Amsterdam - De assets van voetbalclub Chelsea zijn al enige tijd bevroren door de Britse overheid. De Londense club, die eigendom is van de Russische oliearch Roman Abramovich, moet voor het einde van deze maand uit die situatie komen via een verkoop anders is het waarschijnlijk einde verhaal voor de huidige Champions League-houder en wereldkampioen.

Roman Abramovich.

Roman Abramovich.

De club mag momenteel beperkt opereren dankzij een speciale licentie van de Britse overheid. Deze loopt op 31 mei af. „Chelsea dreigt te verdwijnen als de verkoop tegen die tijd niet is afgerond”, zo meldt onder meer Sky Sports.

Die overname zou naar verluidt ook een stuk lastiger zijn geworden. Waar Abramovich aanvankelijk communiceerde dat het hem „nooit over zaken of geld, maar over pure passie voor het spel en de club” ging, lijkt hij nu terug te zijn gekomen op die woorden. Zo wil hij nu toch geld zien. Geïnteresseerde kopers moeten namelijk rekening houden met een extra kostenpost van 1,5 miljard euro.

De totale vraagprijs voor Chelsea ligt zodoende rond de 2,5 miljard pond, oftewel bijna 3 miljard euro. Dat lijkt geen te hoge uitgave voor een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly, dat zich heeft gemeld als koper. De Britse regering eist dat Abramovich niets van de opbrengst zal ontvangen, dit terwijl de Rus wel zijn goedkeuring moet geven voor de verkoop. De vraag is dus hoe happig hij daarop is als hij geen cent ontvangt.

De Premier League komt op 8 juni bijeen om de kalender voor nieuwe seizoen op te stellen. Tegen die tijd moet Chelsea een licentie moeten hebben om deel uit te maken van het komende seizoen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop