Nieuws/Sport
1697143
Sport

Bondscoach komt met boek uit 1969 op de proppen

Otter: 'Zelfs ontevreden met vijf goud'

Jeroen Otter en Jorien ter Mors

Jeroen Otter en Jorien ter Mors

Of Jeroen Otter na twee zilveren medailles van Sjinkie Knegt en Yara van Kerkhof en het verrassende brons op de relay al tevreden is?

Jeroen Otter en Jorien ter Mors

Jeroen Otter en Jorien ter Mors

"Ken je het boekje van Eric Carle? Rupsje Nooitgenoeg. Al hadden we hier vijf keer goud gehad, dan nog was het niet genoeg geweest. Dat is een hele vervelende eigenschap die ik als coach heb. Je wilt altijd meer", verklaarde Otter, die er een in 1969 geschreven boek bijhaalde.

Lees ook: SENSATIE: Toch brons shorttracksters Bronzen kwartet in extase: 'A dream come true' Van Kerkhof in droomwereld: 'Kan het niet bevatten'

"Die eigenschap probeer je ook over te brengen naar je atleten. Je gaat pas achterover zitten en genieten met een borreltje op het moment dat je die sport achter je laat. Dan ga je eens rustig kijken wat er op je palmares is bijgeschreven. Maar nee, voor Rupsje Otter is het nooit genoeg.”

De bondscoach was kritisch op Knegt, die teleurstelde tijdens zijn favoriete afstand, de 500 meter. "Hij had gewoon een halve ronde moeten wachten, tot kort voor de finish. Hij kwam met zoveel snelheid aan. Dan moet je het anders doen. Hij laat het toch gebeuren. Hij voelt natuurlijk ook die druk. Het was een kwestie van te snel een beslissing nemen. Hij had 'cool' moeten blijven'', analyseerde Otter de verrassende uitschakeling van Knegt.