Sport/Tennis
1697793375
Tennis

Spanjaard wil naar ATP Finals, maar heeft lage verwachtingen

Rafael Nadal: ’Je weet nooit wanneer het de laatste deelname wordt’

De 36-jarige Rafael Nadal zit in de herfst van zijn carrière.

De 36-jarige Rafael Nadal zit in de herfst van zijn carrière.

Rafael Nadal is van plan zijn seizoen af te sluiten op de ATP Finals. De 22-voudig grandslamkampioen, die het eindejaarstoernooi nog nooit wist te winnen, heeft echter lage verwachtingen. „Als er tot volgende zondag niks met me gebeurt, zie ik geen reden om niet naar Turijn te gaan”, zei de 36-jarige Nadal na zijn nederlaag op het masterstoernooi van Parijs tegen de Amerikaan Tommy Paul. „Je weet nooit wanneer het de laatste deelname zal worden, dus het is mijn bedoeling die kant op te gaan. Punt.”

De 36-jarige Rafael Nadal zit in de herfst van zijn carrière.

De 36-jarige Rafael Nadal zit in de herfst van zijn carrière.

Het eindejaarstoernooi voor de beste acht tennissers begint over anderhalve week. „Ik heb er zin in, ondanks dat het niet de beste maanden voor me zijn geweest. De afgelopen vijf maanden ben ik te weinig op de tour geweest. Ik heb weinig kunnen trainen met de jongens en dat is wat ik nodig heb”, aldus de nummer 2 van de wereld.

„Het is moeilijk voor me dat ik nu in een dusdanige vorm naar de ATP Finals ga om een toernooi te kunnen winnen dat ik in mijn hele carrière nog nooit heb gewonnen. Als ik me goed voel, ga ik proberen er wat eerder naartoe te gaan om veel te kunnen trainen. Ik heb niets te verliezen.”

Nadal stond twee keer in de finale van de ATP Finals en in 2013 voor het laatst. Hij sloeg het toernooi de laatste jaren ook geregeld over, mede vanwege blessureleed.

Nadal speelde in Parijs zijn eerste wedstrijd sinds de US Open, waar hij begin september in de vierde ronde verloor. Zijn partner beviel onlangs van een zoon.