1697978
Wielrennen

Dumoulin: 'Abu Dhabi is op mijn lijf geschreven'

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin begint morgen zijn wielerseizoen 2018 in Abu Dhabi. In de vijfdaagse WorldTour-wedstrijd wil de Limburger direct een sterke indruk maken. Na drie sprintersritten volgen in het weekeinde een 12,6 kilometer lange individuele tijdrit en de aankomst op de 10,8 lange slotklim naar Jebel Hafeet. "Een parcours dat mij ligt”, zegt Dumoulin ambitieus op de persconferentie van de wielerronde op het Yas Formule 1-circuit.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

De Limburger wil zich meteen in zijn eerste de beste koers van het seizoen met de beste meten in deze rittenkoers. "Ik heb de afgelopen weken goed kunnen trainen. Eerst een trainingskamp in Calpe en vervolgens een hoogtestage in Sierra Nevada. In Abu Dhabi begin ik net zoals vorig jaar mijn seizoen. De temperatuur is hier dik in de twintig graden.  Fantastisch om te fietsen. Natuurlijk ben ik blij dat de organisatie een tijdrit heeft toegevoegd aan het parcours. Daardoor is de ronde meer op mijn lijf geschreven."

Twee dagen geleden zag Dumoulin voor het eerst zijn nieuwe tijdritkleding. Een traditionele regenboogtrui met een witte broek. Zaterdag zal hij hiermee voor het eerst in actie komen. "Ik ben heel blij met deze kleding. Ik ga hier dit jaar echt met trots als wereldkampioen tijdrijden mijn ritten tegen de klok koersen. Het zal hier in de race tegen de klok in Abu Dhabi meteen een extra motivatie zijn om voor het eerst in de regenboogtrui een goede tijd te realiseren."

Binnen de ploeg draagt Dumoulin het kopmanschap met Wilco Kelderman. "Allebei kunnen we een goede tijdrit neerzetten en op de klim van Jebel Hafeet is het handig als we met  twee man kort geklasseerd staan. Het is onze eerste wedstrijd van het jaar dus het is nog even afwachten hoe we tegenover de concurrentie staan. Ik heb er echter het volste vertrouwen in. Vorig jaar eindigde ik derde op Jebel Hafeet en derde in het eindklassement."