1698232
Autosport

Coronel met Monteiro in nieuwe raceserie WTCR

Tiago Monteiro en Tom Coronel.

Tiago Monteiro en Tom Coronel.

Tom Coronel gaat komend raceseizoen meedoen aan de internationale worldcupserie WTCR, die de opvolger is van het World Touring Car Championship (WTCC).

Tiago Monteiro en Tom Coronel.

Tiago Monteiro en Tom Coronel.

De 45-jarige autocoureur gaat met een Honda Civic rijden en heeft zich aangesloten bij het Belgische Boutsen Ginion Racing. Zijn teamgenoot wordt de Portugees Tiago Monteiro (41) die al sinds 2012 als fabrieksrijder voor Honda in de toerwagenracerij actief was.

Oude bekenden

Coronel die de afgelopen dertien jaar een vaste deelnemer in het FIA WTCC was, komt in de nieuwe raceserie meerdere oude bekenden uit het WTCC tegen die ook de overstap hebben gemaakt. Onder hen bevindt zich de laatste WTCC-kampioen Thed Björn, maar ook oud-titelhouders Yvan Muller, Gabriele Tarquini (allen Hyundai) en Rob Huff (VW Golf).

"Natuurlijk heb ik er sinds de eerste signalen doorkwamen alles aan gedaan om daarbij te zijn, dus ik ben superblij dat het nu is gelukt”, zegt Coronel. Hij verschijnt in 2018 aan de start met de splinternieuwe Honda Civic TCR. De auto is ontwikkeld en gebouwd door het Italiaanse JAS Motorsport en wordt ingezet door het Belgische Boutsen Ginion Racing. Ook het afgelopen seizoen kwam Coronel al regelmatig met de vorige generatie van de Honda Civic in actie voor dit team, dat de Benelux TCR-titel 2017 veiligstelde.

Strijd aan

Tom Coronel is superenthousiast over de stappen die nu gezet zijn. "Velen weten dat ik twee jaar geleden al hoopte op deze ontwikkeling. Het FIA WTCR is een goede opvolger van het FIA WTCC, waar ik alle jaren aan heb meegedaan, maar in de laatste periode vaak sportief gezien als veldvulling. Nu staan we voor een volledig nieuwe uitdaging, met voor iedereen gelijk materiaal, op circuits in de hele wereld en voor mij in een topsetting met de door JAS Motorsport gebouwde en door Boutsen Ginion ingezette splinternieuwe Honda Civic. Een auto, speciaal voor dit kampioenschap gebouwd en waarmee we de strijd met de andere merken zonder meer aan kunnen.”

Het WTCR beslaat elf weekenden, waardoor het Pinksterweekeinde op het Circuit van Zandvoort op 19-21 mei. De openingsrace is in het Marokkaanse Marrakech op 7-8 april aanstaande.