Sport/Darts
1699794246
Darts

Van Gerwen wel naar laatste vier

Barney schaamt zich kapot na nederlaag

Raymond van Barneveld dacht zijn vertrouwen te hebben herwonnen, maar zondagmiddag kreeg de 52-jarige Hagenaar een enorme opdoffer.

In de kwartfinales van de Players Championship Finals in Minehead boog Barney diep het hoofd voor Chris Dobey. In een zeer matig duel moest de vijfvoudig wereldkampioen een 2-10 nederlaag in legs toestaan.

Met een mooie overwinning (10-3 in legs) op Glen Durrant stapte Van Barneveld zaterdagavond de kwartfinales van de Players Championship Finals binnen. Hij hoopte stiekem op een eerste grote titel in vijf jaar, maar de Engelsman Dobey hielp die droom snel om zeep.

„Dit is waarom ik ermee stop. Ik kan er niet meer mee omgaan, die druk die ik elke dag voel”, zei Van Barneveld tegen Darts Live. „Het ging gisteren zo lekker dat ik dacht: daar gaan we. Om dan zondag zo te darten, ik schaam me kapot.”

Michael van Gerwen bereikte wel de halve eindstrijd. De 30-jarige aanvoerder van de wereldranglijst rekende met 10-6 in legs af met de Engelsman Mervyn King. Van Gerwen haalde zijn topniveau niet, maar dat was deze keer ook geen vereiste tegen de Engelsman.