Sport/Voetbal
1701455557
Voetbal

Video - Cristiano Ronaldo woedend na wissel: ’Waarom ik?’

Cristiano Ronaldo (rechtsonder) was ’not amused’

Cristiano Ronaldo (rechtsonder) was ’not amused’

LONDEN - Trainer Ralf Rangnick van Manchester United heeft na de zege in de Premier League bij Brentford (1-3) zijn gelijk gehaald bij Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo (rechtsonder) was ’not amused’

Cristiano Ronaldo (rechtsonder) was ’not amused’

De Duitser besloot na 70 minuten om de Portugese vedette te wisselen voor verdediger Harry Maguire en daar was Ronaldo zichtbaar niet blij mee. „Hij zei: waarom ik? Waarom haal je mij eraf?”, aldus Rangnick over de tirade van Ronaldo bij de wissel.

De 36-jarige Portugees ging mopperend op de bank zitten en smeet uit boosheid ook nog zijn trainingsjas op de grond. Vanaf de kant zag Ronaldo hoe zijn teamgenoten de wedstrijd beslisten. Marcus Rashford, een andere invaller, tekende voor de derde treffer.

„Ik zei tegen Cristiano: luister, ik moet deze beslissing nemen in het belang van het team”, aldus Rangnick.

„Het was dezelfde situatie als vijf dagen eerder tegen Aston Villa. Toen stonden we een kwartier voor tijd ook met 2-0 voor, maar lieten we ze nog terugkomen tot 2-2. We wilden niet dezelfde fout maken. Daarom besloot ik om met vijf man achterin te gaan spelen en met Rashford een snelle vleugelspits in te brengen. Dat was de juiste beslissing. Cristiano was natuurlijk niet blij, hij is een doelpuntenmaker en wil altijd op het veld staan. Maar we moesten compact gaan spelen, we hadden verse benen en sterke koppers nodig. Toen we de derde goal maakten, zei ik ook tegen Cristiano: ik snap dat je goals wil maken, maar als je over een paar jaar wellicht zelf coach bent, dan zou je dezelfde beslissing nemen. Ik verwacht geen knuffel van hem, maar we hebben zeker geen problemen met elkaar.”

Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de Premier League.