Nieuws/Sport
1701708
Sport

Laatste olympische race overviel emotionele Wüst

Een balende Ireen Wüst moet alle emoties even verwerken.

Een balende Ireen Wüst moet alle emoties even verwerken.

"Ik geloofde erin, maar we zijn op waarde geklopt", aldus Ireen Wüst. De Nederlandse schaatssters verloren op de Winterspelen in de finale van de ploegachtervolging van Japan. Het zilver betekende voor Wüst wel de elfde olympische medaille uit haar loopbaan.

Een balende Ireen Wüst moet alle emoties even verwerken.

Een balende Ireen Wüst moet alle emoties even verwerken.

Wüst vocht na afloop tegen haar tranen. "Het overviel me een beetje dat het mijn laatste olympische race is. Ik kreeg vandaag allemaal berichtjes met 'geniet van deze dag'. Daarna kwam denk ik ontlading", vervolgde de vijfvoudig olympisch kampioene. "Het was gewoon een spannende dag. We wilden als team goud pakken en met die lijstje ben ik persoonlijk niet zo mee bezig." Bij een zesde olympische goud was de 31-jarige Brabantse namelijk de meest succesvolle olympische schaatsster aller tijden. "Elf medailles. Daar ben ik ook wel trots op. Maar op dit moment is het nog wel even de teleurstelling."

Ook bij Marrit Leenstra was er sprake van teleurstelling. "We hebben alles gegeven, maar de Japanners waren in de laatste ronde beter. We hebben altijd hoop gehad, maar zij laten gewoon een heel ander niveau gezien. We hebben toch gewoon zilver en gaan hier van proberen te genieten." Antoinette de Jong vulde tot slot aan: "Wij halen altijd het beste uit onszelf. Het is gewoon jammer dat Japan sneller is. Ik ben heel erg trots op dit team. 

Lees ook: - Wüst loopt historische gouden plak mis - Zilver voor Nederlandse schaatssters