Sport/WK voetbal
1701767312
WK voetbal

Van Dijk ziet kansen voor Oranje: ’Maar er zijn zoveel goede landen’

Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk is positief gestemd over de kansen van het Nederlands elftal op het WK. „We hebben een fantastische coach”, zei de aanvoerder na een avondtraining met Oranje in Doha. „We hebben veel spelers die op het hoogste niveau spelen. We hebben ervaring en talent. De teamspirit die in deze ploeg zit, dat is misschien wel ons grootste wapen. Dat kan wel eens de sleutel naar succes zijn.”

Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk.

Toch rekent Van Dijk het Nederlands elftal niet tot de grootste favorieten voor de eindzege. „Als ik dan toch drie landen moet noemen, dan zeg ik Brazilië, Argentinië en Frankrijk”, zei de verdediger. „Maar er zijn zoveel goede ploegen. Alleen in Europa al. Wat denk je van Duitsland, Engeland, Spanje of Portugal?”

Ook Van Dijk heeft begrepen dat Sadio Mané de wedstrijd tegen het Nederlands elftal en de rest van het toernooi moet missen. „Dat is natuurlijk heel jammer voor hem”, zei hij over zijn oud-ploeggenoot bij Liverpool. „Hij is een speler van wereldklasse. Senegal zal hem missen. Maar Senegal heeft meer goede spelers. We spelen maandag tegen de kampioen van Afrika. Dan weet je wel hoe zwaar het wordt.”