Sport/Voetbal
1701899419
Voetbal

AZ heeft een ’groot probleem’ na instorten deel van stadiondak

Het ingestorte deel van het stadion van AZ.

Het ingestorte deel van het stadion van AZ.

Robert Eenhoorn reageerde zaterdag namens de Alkmaarse club op het gedeeltelijk instorten van het dak van het AZ-stadion. „Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is”, gaf de algemeen directeur een statement af. „Daar ligt onze prioriteit.”

Het ingestorte deel van het stadion van AZ.

Het ingestorte deel van het stadion van AZ.

Eenhoorn vervolgde: „Zodra er meer duidelijk is over onze komende duels, zullen we dat zo snel mogelijk melden.” AZ opende vorige week het nieuwe Eredivisie-seizoen in eigen huis nog met een 4-0 overwinning op Fortuna Sittard. De Alkmaarders brengen zondag een bezoek aan RKC Waalwijk. Voor donderdag staat het Europa League-duel met Marioepol op het programma. Deze wedstrijd zal echter in een ander stadion moeten worden gespeeld.

Eenhoorn was zoals iedereen natuurlijk vooral geschrokken. „Het eerste waar je aan denkt is of er geen mensen in het stadion waren. We kunnen in ieder geval zeggen dat er geen gewonden zijn gevallen. Dat is het belangrijkste. We zijn vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden.”

Tekst gaat onder foto verder

Robert Eenhoorn

Robert Eenhoorn

In gesprek met KNVB en UEFA

Tegelijkertijd besefte Eenhoorn dat de club een groot probleem heeft. „Dat probleem zal zeer goed onderzocht gaan worden. Ik heb net al met de gemeente, de brandweer en politie gesproken. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg.”

Voorlopig is het stadion van AZ niet toegankelijk. De Alkmaarse clubleiding gaat zo snel mogelijk in overleg met de KNVB en UEFA over de locaties van de aanstaande thuisduels. De supportersbussen voor het uitduel van zondag met RKC vertrekken niet vanaf de parkeerplaats bij het AFAS Stadion, maar vanaf P8.