Nieuws/Sport
1702409
Sport

Kramer: 'Geen juiste afspiegeling van mijn carrière'

Patrick Roest en Sven Kramer

Patrick Roest en Sven Kramer

Sven Kramer beseft maar al te goed dat de Nederlandse achtervolgingsploeg zeker niet de best op elkaar ingespeelde formatie van het veld is. 

Patrick Roest en Sven Kramer

Patrick Roest en Sven Kramer

"Je kan zeggen dat we er veel meer op moeten trainen, maar dat gaat ook ten koste van de individuele nummers", verklaarde Kramer. "(Havard, red.) Bøkko haalt hier geen individueel goud, hetzelfde geldt voor (Sverre Lunde, red.) Pedersen en (Sindre, red.) Henriksen. Het is een balans en een keuze waar je voor gaat."

Lees ook: Verweij: 'Ze hebben het wel oké gedaan' - Kramer & co pakken brons op achtervolging

Kramer werd ook nog gevraagd of zijn olympische erelijst (vier goud, twee zilver en drie brons) een goede afspiegeling is van zijn loopbaan. "Ik denk het niet. Tenminste zo voelt het voor mij niet. En ik dat het daarom gaat." In Pyeongchang heeft Kramer nog één kans op een medaille. Zaterdagavond doet hij mee aan de massastart, net als Koen Verweij.

Lees ook: - Blokhuijsen: 'Beter op twee dan op één' - Kramer: 'Dat is een koe in de kont kijken'

Kramer pakte in zijn loopbaan drie keer goud op de olympische vijf kilometer. Vier jaar geleden veroverde hij met de achtervolgingsploeg ook goud in Sotsji. Triomferen op de tien kilometer lukte nooit, terwijl Kramer wel vijf wereldtitels heeft op die afstand. Lange tijd had de negenvoudig werelkampioen allround ook het wereldrecord op de vijf en tien kilometer in handen.