Sport/Voetbal
170242145
Voetbal

Den Bosch door het stof: ’Statement was een blunder’

Stadion FC Den Bosch

Stadion FC Den Bosch

FC Den Bosch is flink door het stof gegaan na de racismerel rondom Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira en betuigt spijt van zijn eerste statement na afloop van de wedstrijd, waarin de club zei dat er geen sprake was van oerwoudgeluiden, maar van een kraaienconcert.

Stadion FC Den Bosch

Stadion FC Den Bosch

De kraaiengeluiden waar de club op doelde dateren uit de tijd dat Hans Kraay junior de clubkleuren van Den Bosch verdedigde. Daarnaast verwoordde de club zich nogal ongelukkig over het hele racisme-incident met Mendes Moreira en daar biedt de club nu zijn excuses voor aan.

„FC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar te snelle statement”, laat de club via een officieel statement weten. „Die reactie was een blunder, waarvoor de club haar excuses aanbiedt aan iedereen en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.”

„We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen.”

„FC Den Bosch gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, schouder aan schouder, actief op zoek naar manieren om de misstanden, waaraan een deel van de achterban zich schuldig heeft gemaakt, grondig aan te pakken en uit te bannen. De club komt in de loop van de week met een eerste actieplan.”