Nieuws/Sport
1702747
Sport

Bondscoach twijfelt over toekomst na 'teleurstelling'

Bondscoach Geert Kuiper.

Bondscoach Geert Kuiper.

Geert Kuiper weet nog niet of hij doorgaat als bondscoach van de Nederlandse schaatsers. Dat zei de Fries nadat de vrouwen bij de Spelen in Gangneung zilver behaalden op de achtervolging en de mannen brons.

Bondscoach Geert Kuiper.

Bondscoach Geert Kuiper.

|Ik weet het nu niet. Na de winter ga ik er even rustig over nadenken. Natuurlijk hangt het ook af of de aanbieding komt om het weer te doen", aldus Kuiper in de Gangneung Oval. "Het heeft me wel heel veel energie gekost. Ik moet me wel afvragen of ik me er opnieuw in vast wil bijten."

Kuiper merkte hoe lastig het is om, in het systeem met commerciële merktenteams in Nederland, te werken aan de achtervolging. "Andere landen nemen dit onderdeel één keer in de week mee in de training, wij doen dat één keer in de maand. We trainen wel veel, alleen vaak niet samen. Het is niet te vergelijken met landen die werken met een nationale selectie."

De discussie is niet nieuw. Kuiper heeft wel ideeën hoe het in de toekomst te veranderen, maar weet niet of dat gebeurt. "Je ziet ook wel dat in schaatsland Nederland dat niet één twee drie verandert. Dan moet je er met volle overtuiging instappen en er voor gaan knokken en daar mijn lol uit halen."

Het uitblijven van goud op de achtervolging noemde Kuiper 'een teleurstelling'.