Nieuws/Sport
1702944
Sport

'Geen echte doelstelling, maar reële medaillekansen'

Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

Dafne Schippers, Sifan Hassan en Eelco Sintnicolaas zijn de kanshebbers op een medaille bij de WK indoor atletiek, van 1 tot en met 4 maart in Birmingham. Dat zei technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie bij de ploegpresentatie op Papendal.

Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

"Een echte doelstelling is er niet, maar er zijn reële medaillekansen. Ik verwacht finaleplaatsen en hoop met één of meer medailles thuis te komen."

Genoemd drietal vergaarde al het nodige eremetaal op voorgaande grote titeltoernooien in de indoorhal. Schippers won twee jaar geleden zilver op de 60 meter in het Amerikaanse Portland, Hassan veroverde daar zelfs het goud op de 1500 meter. Meerkamper Sintnicolaas verzamelde tot dusver goud (EK 2013) en brons (EK 2015) op de zevenkamp. "De atleten zijn fit en in vorm, maar dat kan ook niet anders. Je moet al heel goed zijn om je te kwalificeren voor een WK indoor", aldus Roskam.

Hij neemt een betrekkelijk kleine ploeg van acht atleten mee naar de Engelse stad. "Een groep van beperkte omvang, maar dat komt omdat veel atleten het indoorseizoen overslaan en zich richten op het buitenseizoen."

Sifan Hassan wil de dubbel 1500 en 3000 meter doen. "Dat is het plan, maar niets is zeker. Deze twee afstanden combineren is een loodzware opgave. Ze moet dan drie dagen achtereen racen, eerst de finale van de 3000 meter en daarna de series en de finale van de 1500 meter. Het zal heel belangrijk zijn hoe ze uit die 3000 komt en wat het lichaam zegt", meent de technisch directeur.

De ploeg kent drie debutanten op een WK indoor. Dat zijn de hordeloopsters Nadine Visser en Eefje Boons en Madiea Ghafoor, die uitkomt op de 400 meter. Sprintster Jamile Samuel maakt al voor de vierde keer haar opwachting op een WK indoor. Hordeloper Koen Smet doet voor de tweede keer mee.