Nieuws/Sport
1703254
Sport

Geschrokken Kramer neemt direct poolshoogte

VIDEO - Schaatsers verwonden fans door gooien tegel

De schaatsers gooien de tegel het publiek in.

De schaatsers gooien de tegel het publiek in.

Bij de huldiging van de Nederlandse schaatsmannen in het Holland House zijn twee gewonden gevallen.

De schaatsers gooien de tegel het publiek in.

De schaatsers gooien de tegel het publiek in.

Dat gebeurde toen Sven Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest, de winnaars van brons op de achtervolging, de zogenoemde 'winnaarstegel' in het publiek gooiden.

De vier ‘bronzen mannen’ verzuimden het kleinood op de omhooggestoken handen te leggen van het publiek. Dit transporteert de tegel doorgaans, door vele handen gedragen, over de hoofden naar een muur waar hij wordt opgehangen. Nu werd de tegel met omhulsel echter door de vier ploeggenoten in het publiek geworpen. 

Een van de twee gewonden is met een ambulance weggebracht. De ander kon aan de verwondingen worden geholpen in het Holland House. De geschrokken schaatsers zijn direct poolshoogte wezen nemen.

Bekijk ook:  VIDEO - Kramer wijst fans in Holland House terecht Telesport Korea - Sven Kramer: 'Rumoerige huldiging'

Het Holland Heineken House kwam later op de avond met een officieel statement. "Vanavond is tijdens de huldiging van de mannen achtervolgingsploeg bij de overdracht van de medailletegel van sporters naar publiek de medailleschaal ongelukkig in het publiek terechtgekomen. Twee vrouwelijke toeschouwers werden door de schaal geraakt, vanwaar één ter controle en mogelijke verzorging naar het ziekenhuis is gebracht. Direct na het incident heeft het geschrokken schaatsteam met beiden gesproken en aangegeven de gang van zaken zeer te betreuren." 

Lees ook: - Kramer & co: 'Dit was nooit de bedoeling' Kramer door het stof op Twitter

Eerder tijdens de huldiging probeerde Kramer het bijzonder rumoerige publiek al tot de orde te roepen. Een deel van de, veelal buitenlandse, aanwezigen toonde weinig respect voor de medaillewinnaars.

Sven Kramer baalt van enkele luidruchtige fans.

Sven Kramer baalt van enkele luidruchtige fans.