Sport/Wielrennen
1704360041
Wielrennen

’In het voetbal was ploegleider Brailsford ontslagen’

Oud-Tourwinnaar Bradley Wiggins uit felle kritiek op Ineos

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins

LONDEN - Ploegbaas Dave Brailsford van wielerformatie Ineos Grenadiers zou zijn ontslagen als hij trainer van een voetbalclub was geweest. Dat vertelde oud-wielrenner Bradley Wiggins tijdens een analyse over de Tour de France op Eurosport. Ineos domineerde de Tour de afgelopen jaren, maar stelt dit jaar teleur.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins

Wiggins won in 2012 de Tour onder Brailsford bij Team Sky, de voorloper van Ineos Grenadiers. Chris Froome (4 Tour-zeges), Geraint Thomas en Egan Bernal (beiden 1 Tourzege) waren de afgelopen jaren ook erg succesvol onder Brailsford.

„Het is moeilijk om ieder jaar aan de top te blijven, maar dit jaar hebben ze het gewoon niet goed gedaan”, zei Wiggins. „Ik weet niet wat er is gebeurd, maar de planning heeft geen succes gebracht. Bij een voetbalclub was Dave Brailsford ontslagen.”

Brailsford liet Froome en Thomas buiten zijn selectie voor de Tour. Kopman Bernal verloor zondag zo’n 8 minuten op de Grand Colombier. „Ze zullen moeten bouwen aan een nieuwe ploeg die er volgend jaar wel staat”, zei Wiggins.

Bekijk hier de uitslagen, het etappeschema en de standen in diverse klassementen in de Tour de France