Nieuws/Sport
1704494
Sport

Knegt diep onder de indruk van Van Kerkhof

Yara van Kerkhof en Sjinkie Knegt

Yara van Kerkhof en Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt baalt nog altijd gigantisch van zijn eigen optreden, maar bekende dat hij ondanks zijn eigen teleurstelling toch had genoten van de onverwachte bronzen plak van de relay-vrouwen.

Yara van Kerkhof en Sjinkie Knegt

Yara van Kerkhof en Sjinkie Knegt

"Het is toch top dat ze op een onwaarschijnlijke manier brons pakken. Als er anderen van ons succes hebben, genieten we ook met z’n allen. We zijn een team”, aldus Knegt, die voor zijn gevoel met ’slechts’ een zilveren medaille op de 1500 meter ondermaats presteerde.

Lees ook: Nieuwe dreun voor Sjinkie Knegt Knegt: 'Het is gewoon klote'

"De grote Sjinkie Knegt wilde historie schrijven met een olympische titel”, omschreef bondscoach Jeroen Otter de plannen van zijn oogappel. Nu is het niet Knegt die de koning kan worden, maar tot ieders verrassing Van Kerkhof die zich tot de koningin kan laten kronen. De 27-jarige Zoetermeerse heeft al zilver (500 meter) en brons (relay) om haar nek hangen en gezien haar topvorm is goud op de 1000 meter niet ondenkbaar.

Het bronzen viertal.

Het bronzen viertal.

Lees ook: - Knegt: 'Onbegrijpelijk voor de kijker thuis' - Otter: 'Zelfs ontevreden met vijf goud'

"Als ze er nog een medaille bij pakt, zou dat prachtig zijn. Dit had ik zeker niet verwacht van Yara”, aldus Knegt, die na zijn zilver de pechkaart heeft getrokken, terwijl Van Kerkhof dit keer aan de ’gelukszijde’ van de medaille zit. Twee factoren die ontegenzeggelijk een rol spelen in deze vaak onnavolgbare sport.

Lees in de premiumversie van Telesport/De Telegraaf het hele verhaal over Van Kerkhof.