Nieuws/Sport
1704500
Sport

Sven Kramer door het stof op Twitter

Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Sven Kramer.

Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Sven Kramer.

Sven Kramer heeft in het Koreaans zijn excuses gemaakt voor het incident in het Holland House waarbij woensdagavond twee fans gewond raakten. 

Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Sven Kramer.

Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Sven Kramer.

Dat gebeurde toen Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest, de winnaars van brons op de achtervolging, de 'winnaarstegel' het publiek in wierpen. Hierbij raakten twee Zuid-Koreaanse vrouwen gewond. 

"Hoi Koreanse fans, ik wil graag namens mijn team excuses maken aan de fans die gisteren gewond zijn geraakt in het Holland Heineken House. Ik wil sorry zeggen voor het ongelukkige incident. Jullie kwamen om mij aan te moedigen. Ik wens jullie een snel herstel toe. Ik zal mijn best doen om in de toekomst beter voor de dag te komen. Bedankt!", twitterde de viervoudig olympisch kampioen.

Kramer heeft, in het olympisch jaar, een persoonlijk contract met het Zuid-Koreaanse sportmerk Fila. Voor de kledingproducent, die ook de outfits van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF verzorgt, is Kramer het gezicht van het langebaanschaatsen. In de aanloop naar de Winterspelen was er in Azië zelfs een reclamecampagne met hem. 

Bekijk ook:  VIDEO - Kramer wijst fans in Holland House terecht Telesport Korea - Sven Kramer: 'Rumoerige huldiging'