Nieuws/Sport
1704533
Sport

Kramer & co: 'Dit was nooit de bedoeling'

Het betreffende incident.

Het betreffende incident.

Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Patrick Roest en Koen Verweij hebben in een persverklaring van NOC*NSF nogmaals hun excuses gemaakt voor het gooi-incident van woensdagavond. 

Het betreffende incident.

Het betreffende incident.

Bij de huldiging in het Holland House gooiden de schaatsers de 'winnaarstegel' in het publiek. Met de twee Koreaanse vrouwen die daarbij gewond raakten, gaat het inmiddels weer goed. 

Bekijk ook:  VIDEO - Kramer wijst fans in Holland House terecht Kramer door het stof op Twitter Telesport Korea - Sven Kramer: 'Rumoerige huldiging'

Het viertal laat weten: "Bij onze huldiging gisteravond in het Holland Heineken House zijn twee bezoeksters gewond geraakt. Dat vinden wij uiteraard ook zeer te betreuren. We hebben direct na dit voorval contact gezocht met de beide dames die de grote medaille die wij vanaf het podium aan het publiek gaven tegen hun hoofd hebben gekregen. Inmiddels hebben we begrepen dat een van naar het ziekenhuis moest en daar is behandeld."

Gelukkig voor de twee vrouwen én voor de schaatsers liep het goed af. "Het gaat gelukkig naar omstandigheden goed met beide dames die wel erg geschrokken waren. Het zal duidelijk zijn dat ook wij uiteraard nooit de bedoeling hebben gehad om dit te veroorzaken. Dat hebben we hen laten weten en willen we via deze weg ook aan het publiek laten weten."