Nieuws/Sport
1704721
Sport

Van Ginkel maakt progressie bij PSV

Marco van Ginkel.

Marco van Ginkel.

PSV hoopt zondag in De Kuip tegen Feyenoord te kunnen beschikken over Marco van Ginkel.

Marco van Ginkel.

Marco van Ginkel.

De aanvoerder ontbrak de laatste drie wedstrijden door een knieblessure, maar heeft er nu twee individuele sessies op het trainingsveld opzitten. „Het ziet er goed uit”, aldus trainer Phillip Cocu.

Zekerheid over het meespelen van Van Ginkel heeft PSV nog niet. Morgen en zaterdag moet blijken hoe hij uit de groepstrainingen komt. Bij twijfel over zijn fysieke weerbaarheid willen de Eindhovenaren geen onnodige risico’s nemen, aangezien er na het weliswaar zeer belangrijke duel met Feyenoord nog negen wedstrijden te spelen zijn. Gezien de medische historie van Van Ginkel met zijn knie is enige zekerheid sowieso geboden. In het eind januari verloren bekerduel met Feyenoord (2-0) kwam hij alleen als invaller binnen de lijnen.

De voorsprong van de koploper op achtervolger Ajax bedraagt nog vijf punten, net als tijdens de hervatting van de Eredivisie in januari. Bij puntenverlies van PSV in De Kuip hebben de Amsterdammers - bij winst op ADO Den Haag - voor het eerst in tijden de landstitel weer in eigen hand. PSV en Ajax treffen elkaar nog op 15 april, in Eindhoven.