Nieuws/Sport
1704934
Sport

20-jarige shorttrackster naar eeuwige roem op 1000 meter

SUZANNE SCHULTING STUNT MET GOUD

Suzanne Schulting weet niet wat haar overkomt.

Suzanne Schulting weet niet wat haar overkomt.

Het zevende goud voor TeamNL in Pyeongchang is binnen! Suzanne Schulting veroverde de olympische titel op de 1000 meter shorttrack.

Suzanne Schulting weet niet wat haar overkomt.

Suzanne Schulting weet niet wat haar overkomt.

Het betekent de zeventiende medaille voor Nederland in Pyeongchang en de vierde in het shorttracktoernooi. Eerder pakte Schulting brons met de relayploeg en de tiende plek op de 1500 meter. Ook Sjnkie Knegt, een groot voorbeeld voor de 20-jarige Schulting, veroverde een medaille. De Schicht van Bantega deed dat op de 1500 meter. Yara van Kerkhof stuntte met zilver op de 500 meter.

Opkikker

Schulting pakte twee dagen geleden met Lara van Ruijven, Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof op zelden vertoonde wijze (vanuit de B-finale) brons op de relay. Die prestatie had het jongste lid van de shorttrackploeg duidelijk een opkikker gegeven voor de 1000 meter.

Lees ook Gouden Schulting in tranen: 'Dit is echt niet normaal' - FOTOSHOW - Schulting schittert op Spelen

IJzersterk toernooi

Na een sterke kwartfinale plaatste Schulting zich dankzij een briljante halve eindstrijd op fantastische wijze voor de finale. Een finaleplek was een enorm knappe prestatie. Al had de Friezin al wel aangegeven de 1000 meter als haar favoriete afstand te beschouwen.

Voorafgaand aan de beslissende rit had Schulting nog wat handkusjes over voor de miljoenen kijkers voor de televisie en de 12.000 mensen in de Gangneung Ice Arena. Schulting had de ontspanning en pakte op geniale wijze het goud! Zilver was er voor de Canadese Kim Boutin. Arianne Fontana uit Italië pakte het brons. 

Bekijk hier de stand in de medaillespiegel en hier het volledige programma van de Winterspelen.