Sport/Wielrennen
1705613147
Wielrennen

Lavreysen en Hoogland in halve finales sprinttoernooi

Goud voor Kirsten Wild en Amy Pieters op de koppelkoers

Kirsten Wild en Amy Pieters.

Kirsten Wild en Amy Pieters.

Roubaix - Kirsten Wild en Amy Pieters hebben op het WK baanwielrennen goud veroverd. Het Nederlandse duo was het sterkste op het onderdeel koppelkoers over 30 kilometer.

Kirsten Wild en Amy Pieters.

Kirsten Wild en Amy Pieters.

De Nederlandse vrouwen gingen als koploper naar de laatste sprint en hadden als enige concurrenten nog Frankrijk en Groot-Brittannië. Pieters trok echter zo hard door dat alleen de Italianen het wiel konden houden. Wild verloor de sprint nog van de Italiaanse, maar dat maakte voor het goud niet uit.

Wild en Pieters verzamelden in de tussensprints tijdens de koers over 120 ronden kilometer 35 punten. Het zilver was voor de Françaises met 30. Het Britse tweetal bleef met 24 punten nog net de Italiaansen Letizia Paternoster en Rachele Barbieri voor, die de slotsprint met dubbele punten wonnen.

Sprinttoernooi

Harrie Lavreysen heeft zonder al te veel moeite de halve finale bereikt van het WK sprint in Roubaix. De titelverdediger rekende zaterdagavond overtuigend in twee ritten af met de Fransman Helal Rayan.

Jeffrey Hoogland, de andere Nederlandse medaillekandidaat op dit onderdeel, verloor in de eerste kwartfinalerace van de Rus Michail Jakovlev. Het verschil op de streep was één duizendste seconde. Hoogland herstelde in de tweede confrontatie het evenwicht en maakte het vervolgens in de beslissende barrage sterk af.

Harrie Lavreysen.

Harrie Lavreysen.