Sport/Voetbal
1705730485
Voetbal

Premier League schiet weinig op met vergaderronde

De twintig clubs in de Engelse Premier League zijn tijdens een vergaderronde via een videoverbinding weinig wijzer geworden over de nabije toekomst.

„Er zijn geen beslissingen genomen, maar er is wel met elkaar gesproken over het Project Restart”, liet de directie van de Premier League weten in een summiere verklaring.

De clubs hebben tijdens de gespreksronde nogmaals bevestigd dat ze het huidige seizoen willen uitspelen. „Maar alleen als het veilig is en gepast. De gezondheid en de veiligheid van de spelers, coaches, managers, clubmedewerkers, supporters en andere mensen in de samenleving staan voorop.”

Later lekte uit dat de Premier League van plan is om bij de beoogde hervatting van de competitie alleen nog maar gebruik te maken van neutrale speelterreinen. Daarbij zou het gaan om maximaal tien stadions, die aan alle richtlijnen voldoen. De clubs zouden hun resterende duels dit seizoen daardoor sowieso niet meer in eigen huis kunnen afwerken.

Een belangrijke voorwaarde voor een hervatting van de Premier League, die sinds 9 maart stilligt vanwege de uitbraak van het coronavirus, is het ook geregeld testen van alle betrokkenen. Volgens de BBC zouden de spelers sowieso twee keer per week een viruscontrole moeten ondergaan en zouden ze ook dagelijks op mogelijke symptomen van de longziekte onderzocht moeten worden.

De directie van de Premier League wil met de vakbonden van de coaches en spelers samen optrekken om de herstart van de trainingen en wedstrijden mogelijk te maken. Volgende week donderdag kunnen de clubs waarschijnlijk de plannen wat concreter invullen als de Britse regering de noodmaatregelen tegen het coronavirus mogelijk iets versoepelt.

In de Premier League staan dit seizoen nog 92 competitiewedstrijden op het programma. Vooralsnog geldt 8 juni als richtdatum om, zonder publiek, weer te gaan voetballen.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd