Sport/Voetbal
170591564
Voetbal

Trainer ergert zich spel van Amsterdammers

Erik ten Hag na zeperd Ajax: ’Dit was onacceptabel’

Lisandro Martinez wordt bijgepraat door Erik ten Hag

Lisandro Martinez wordt bijgepraat door Erik ten Hag

Trainer Erik ten Hag had geen goed woord over voor het spel van Ajax in het verloren thuisduel met FC Twente (1-2). „Zo onvoorstelbaar veel foute passes, niet herkennen waar de ruimte ligt”, somde hij op. „Verdedigend hielden we ons niet aan de regels. Twente stond soms na een pass voor ons doel. Ongelooflijk.”

Lisandro Martinez wordt bijgepraat door Erik ten Hag

Lisandro Martinez wordt bijgepraat door Erik ten Hag

„Afgelopen dinsdag van Liverpool kan je verliezen, maar thuis tegen FC Twente niet”, baalde Ten Hag. „Je kan een keer een slechte dag hebben, maar dit kan niet. Dit heeft met mentaliteit te maken. Als je op 90 procent begint, dan is het heel lastig om dat nog om te draaien.”

Ajax leek wel met het hoofd bij het belangrijke duel van woensdag met Atalanta in de Champions League. „Natuurlijk zie ik dat gevaar aan komen”, zei Ten Hag. „Maar ik heb ook gefaald. Ik heb dit dus niet kunnen overbrengen.”

Gevaar richting Atalanta

Ten Hag hield ook rekening met de wedstrijd tegen Atalanta, die gewonnen moet worden om te mogen overwinteren in de Champions League. Hij bracht niet Antony maar Brian Brobbey toen Lassina Traoré uitviel. Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs gingen ook al vroeg in de tweede helft naar de kant. „Dat was uit voorzorg en met het oog op Atalanta”, erkende hij.

Ron Jans feliciteert zijn spelers.

Ron Jans feliciteert zijn spelers.

„Je weet dat veel ploegen in december punten gaan verspelen”, zei Ten Hag. „Maar nu doen we het zelf. Te veel spelers lieten het afweten. Dan loop je tegen een zeperd aan. Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Maar dit was onacceptabel.”

’FC Twente heeft geknokt als leeuwen’

Bij FC Twente was er blijdschap bij trainer Ron Jans. „Maar het was ook niet onverdiend”, stelde de ervaren oefenmeester vast. „Wie er ook spelen, ze hebben alleen maar goede spelers”, doelde Jans op het sparen van enkele spelers door collega Ten Hag.

„We hebben geknokt als leeuwen”, zei Jans. „En we hebben ons strijdplan goed uitgevoerd. Ik vond Ajax vooral voor rust dominanter, maar wat maakt het uit. Ik heb als speler of trainer volgens mij nog nooit een uitwedstrijd tegen Ajax gewonnen. Deze trainer is dus heel erg blij.”

„Als je als kleine club van een topclub wint, dan heeft de topclub gefaald”, zei Jans. „Dat ben ik wel gewend. Ik heb Ajax ook wel eens beter zien spelen, maar wij hebben ook goed dingen gedaan.”