Sport/Voetbal
1706381715
Voetbal

50PLUS -1: Leo Beenhakker trekt zich terug als lijstduwer in Rotterdam

Leo Beenhakker.

Leo Beenhakker.

Amsterdam - Er staat toch geen wit bolletje op het stemformulier voor de naam Leo Beenhakker bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen in maart. Hij staat in tegenstelling tot wat eerder gemeld werd toch niet op de lijst als lijstduwer van de lokale 50PLUS-afdeling.

Leo Beenhakker.

Leo Beenhakker.

Beenhakker heeft zich teruggetrokken, omdat hij de gevolgen ervan had onderschat en de bijbehorende belangstelling niet wenst. „Dat motief hebben wij te respecteren en wij danken Leo voor z’n bereidheid en toevoeging vandaag dat hij 50PLUS in Rotterdam blijft steunen”, aldus fractievoorzitter Ellen Verkoelen tegen Dagblad010.

Jorien van den Herik blijft wel prominent aanwezig als lijstduwer van de Rotterdamse 50PLUS. „We hebben donderdagavond met z’n drieën de koppen bij elkaar gestoken en als grote mensen gezegd: als jij, Leo, om persoonlijke reden bij nader inzien niet meer happy bent met zoveel aangevraagde publiciteit, dan moeten we maar één gezamenlijk besluit nemen: alsnog niet op de kieslijst. Aan mij en anderen de taak extra te duwen de komende twee maanden. Dat gaan we ook zeker doen.”

Van der Herik gaf eerder aan in het bijzonder gecharmeerd te zijn van de punten van de partij en Verkoelen in het stadiondossier. „Ellen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan.”