Nieuws/Sport
1707011
Sport

Schulting: 'De les moet soms keihard zijn'

Suzanne Schulting heeft het geflikt.

Suzanne Schulting heeft het geflikt.

Suzanne Schulting stuntte in de Gangneung Ice Arena met sensationeel olympisch goud op de 1000 meter.

Suzanne Schulting heeft het geflikt.

Suzanne Schulting heeft het geflikt.

"De perfecte race", jubelde de 20-jarige Friezin na afloop, terwijl ze met de handen omhoog de mixed zone kwam inlopen na een gesprek met een secretaris van koning Willem-Alexander.

Ruim een maand geleden op de EK shorttrack zat er veel tegen, maar Schulting rechtte de rug en verlaat Pyeongchang met een bronzen en een gouden medaille.

"Op het EK dacht ik al: het is beter dat het nu gebeurt. Voor mij moet de les soms keihard zijn. Maar dat dit vandaag zou gebeuren, had ik echt niet voor ogen", vertelde Schulting. Ze reed tijdens de EK in Dresden een matig toernooi, maar kan teleurstellingen als geen andere van zich laten afglijden.

Lees ook: - Gouden Schulting in tranen: 'Dit is echt niet normaal' - FOTOSHOW - Schulting schittert op Spelen

In een even kalm als fabuleus gereden finale kwam Schulting na twee ronden op kop. Die koppositie gaf ze in het vervolg tot verbazing van velen niet meer uit handen. "Ik vond het al fantastische dat ik in de finale stond. Ik trof de beste schaatser van het veld en ik heb gewonnen. Ik was een beetje de outsider. Ach, ik weet het eigenlijk niet. Het is bizar. Ongelooflijk."