Nieuws/Sport
1707909
Sport

Tempobeul Schulting te goed voor alle wereldtoppers

'De Koreanen raakten in paniek'

Suzanne Schulting rijdt de concurrentie aan gort.

Suzanne Schulting rijdt de concurrentie aan gort.

Het moordende tempo van Suzanne Schulting bracht de 20-jarige shorttrackster donderdag de olympische titel op de 1000 meter shorttrack.

Suzanne Schulting rijdt de concurrentie aan gort.

Suzanne Schulting rijdt de concurrentie aan gort.

De Zuid-Koreaanse wereldtoppers Minjeong Choi en Sukhee Shim loerden op het kansje dat Schulting hen simpelweg niet gunde. Uiteindelijk reed het tweetal elkaar van de sokken. Vele meters daarvoor pakte de 20-jarige Schulting seconden later de gouden plak. 

Lees ook: - Schulting: 'De les moet soms keihard zijn' - Schulting: 'Ik vroeg me af waar ze bleven'

"Het is verdomd vervelend om achter Suzanne te rijden", verklaarde bondscoach Jeroen Otter. "Je ziet de twijfel bij Kim Boutin (winnares van het zilver, red.) op een gegeven moment. Die kwam er niet voorbij. De Koreanen durfden niet met hoge snelheid buitenom te gaan. Ze hadden erop gerekend dat de snelheid eruit zou gaan, maar dat gebeurde niet. Toen panikeerden de Koreanen. Ze gingen met elkaar strijden. Nou, wat is er mooier dan dat?", zei Otter met een glimlach.

Schulting rijdt trots rond.

Schulting rijdt trots rond.

Schulting reed een rit die in shorttrackboekjes staat, legde Otter uit. "Dit zijn van die voorbeeldwedstrijden die je iedereen wilt tonen. Het is een heel groot spel. Het is snelschaken, waarbij je moet zorgen dat je op het goede moment de juiste dingen doet. Het was een rit waarin de angst regeerde. Niemand wil brons verliezen. We hebben tegen Suzanne gezegd dat ze niet resultaatgericht moest denken, dan ga je fouten maken."

Lees ook Gouden Schulting in tranen: 'Dit is echt niet normaal' - FOTOSHOW - Schulting schittert op Spelen