Sport/Voetbal
1707960116
Voetbal

Hoe zit het met transferrechten van AZ-parels?

Mino Raiola

Mino Raiola

AMSTERDAM - Dat AZ de komende jaren flink zal cashen, waardoor het zich na Ajax en PSV de derde financiële powerhouse van de Eredivisie mag rekenen, lijkt evident. De vraag die zich echter voordoet: haalt AZ straks wel het maximale uit de transfers van zijn huidige spelers? Dat valt te betwijfelen.

Mino Raiola

Mino Raiola

Vier spelers, en niet de minsten, behoren tot de stal van Mino Raiola: Myron Boadu, Pantelic Hatzidiakos, Calvin Stengs en Owen Wijndal. In de markt gaat het verhaal dat ze een gelimiteerde transfersom hebben.

Waar clubs als Manchester United en FC Barcelona liever geen zakendoen met Raiola, daar werd in Alkmaar en Wijdewormer afgelopen jaren de rode loper voor de Italiaanse Haarlemmer uitgerold.

Pantelis Hatzidiakos

Pantelis Hatzidiakos

Dat wekt enige bevreemding, aangezien Raiola bij nieuwe cliënten doorgaans een deel van de transferrechten bemachtigd. Bovendien liep het kwartet groeibriljantjes al jarenlang in de jeugdopleiding van AZ rond. Waarom werden zij door AZ geadviseerd om zich te laten begeleiden door Raiola’s collega José Fortes Rodriguez, zoals in het geval van Boadu?

Het kan een meesterzet van AZ zijn. Zo kan het enige tijd genieten van zijn toptalenten en mogelijk dit seizoen één of zelfs meerdere prijzen winnen. Maar in dat geval betreft het wel een peperdure meesterzet.

Lees in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport alles over hoeveel de spelers van AZ samen nou eigenlijk waard zijn.