Sport/Voetbal
1708577126
Voetbal

Hekkensluiter RKC verrast Utrecht in eigen huis

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk

UTRECHT - FC Utrecht weet even niet meer wat winnen is. De ploeg van trainer John van den Brom ging voor eigen publiek tegen RKC Waalwijk voor de derde keer op rij onderuit in de Eredivisie (0-1).

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk

Melle Meulensteen maakte in de 69e minuut het doelpunt. De verdediger mag zich met drie competitietreffers clubtopscorer noemen, samen met aanvaller Sylla Sow. RKC vierde de tweede competitiezege maar blijft hekkensluiter. Het verschil met nummer voorlaatst ADO Den Haag is nu drie punten. FC Utrecht zakte naar de zevende plaats en kan zondag nog voorbijgestreefd worden door Feyenoord.

De supporters van FC Utrecht konden nog enigszins leven met de vorige nederlagen tegen Ajax (4-0) en AZ (3-0), al blijven zeven tegentreffers in twee duels veel. In het thuisduel met RKC zongen ze al na tien minuten: „Utrecht wakker worden.” De thuisploeg werd ook al voor rust uitgefloten.

FC Utrecht werd ook na de treffer van Meulensteen nauwelijks gevaarlijk. RKC won voor het eerst in 27 jaar een uitduel in Utrecht.