Nieuws/Sport
1709311
Sport

Zware aanklacht tegen verdediger Villarreal

Rúben Semedo

Rúben Semedo

VALENCIA - De Spaanse justitie heeft verdediger Rúben Semedo van Villarreal aangeklaagd voor een poging tot moord, diefstal en illegaal wapenbezit.

Rúben Semedo

Rúben Semedo

De 23-jarige Portugees werd begin deze week opgepakt. Semedo zou samen met een paar anderen een man hebben bedreigd met een pistool. De politie trof het vuurwapen in het huis van Semedo aan.

Villarreal betaalde afgelopen zomer 14 miljoen euro aan Sporting Portugal om Semedo over te nemen. De Portugese jeugdinternational kwam mede door blessures echter amper in actie voor de Spaanse club.

Rúben Semedo

Rúben Semedo

Volgens de manager van Semedo is de voetballer opgelicht. ,,Hij heeft daar niet op de best mogelijke manier op gereageerd, maar hij was zelf het slachtoffer'', zei de zaakwaarnemer op de Portugese tv. ,,Het klopt niet dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan kidnapping en mishandeling. Het pistool is niet van hem, ook al is die in zijn woning gevonden.''

Semedo verscheen donderdag voor de rechter. Die oordeelde dat er voldoende reden is om de voetballer voorlopig achter de tralies te houden. Villarreal wacht de ontwikkelingen af.