Nieuws/Sport
1709352
Sport

Verrassende ontwikkeling rond Yamaha in MotoGP

Michael van der Mark (archief).

Michael van der Mark (archief).

Vlak na de aankondiging van het Monster Yamaha Tech3 Team dat de 23-jarige Maleisiër Hafizh Syahrin komend MotoGPseizoen de Duitser Jonas Folger zal vervangen, bracht teambaas Hervé Poncharal het verrassende nieuws naar buiten dat hij in 2019 niet langer als satellietteam van Yamaha zal fungeren.

Michael van der Mark (archief).

Michael van der Mark (archief).

De Fransman gaat de twintig jaar durende samenwerking opgeven, want verklaarde hij: “Tech3 is een klein bedrijf dat moet kijken naar de toekomst en daarin verschillende opties moet afwegen. We hebben een aanbod gekregen dat iets bevat waar we al bijna sinds de oprichting op wachten en daar kon ik simpelweg geen ‘nee’ tegen zeggen”.

 Met welke fabrikant Tech3 Racing zal samen gaan werken wordt later bekend gemaakt, maar het merk KTM wordt in de wandelgangen al genoemd. Uit de woorden van Poncharal kan ook worden opgemaakt dat hij dan niet langer meer als satellietteam zal opereren. Aan het nieuws werd ook Valentino Rossi gekoppeld die met zijn Sky Racing Team VR46 naar de MotoGP wil overstappen. Na het wegvallen van Tech3 in 2019 komt dan een satellietteam van Yamaha vrij.

Vorig jaar kwam Michael van der Mark tweemaal in actie voor Poncharal als invaller voor Folger. Hij was teamgenoot van vaste waarde Johann Zarco. In de Moto2 komt Bo Bendsneyder dit seizoen uit voor Tech3 Racing. Het MotoGP-seizoen start op 16-18 maart in Qatar.