Nieuws/Sport
1709511
Sport

Scorende Dost verder in Europa League

Bas Dost

Bas Dost

LISSABON - Bas Dost blijft maar scoren voor Sporting Portugal. De spits opende de score voor zijn ploeg in het onbesliste thuisduel met Astana in de Europa League (3-3).

Bas Dost

Bas Dost

Sporting Portugal had aan het gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. De club was vorige week in de uitwedstrijd met 3-1 te sterk voor de club uit Kazachstan. Dost beleeft opnieuw een succesvol seizoen bij zijn club. In de competitie was de lange spits al goed voor twintig doelpunten.

Lazio Roma

Stefan de Vrij haalde met Lazio ook de achtste finales. De club uit Rome maakte voor eigen publiek de opgelopen achterstand tegen de Roemeense club FCSB (0-1) ongedaan. Spits Ciro Immobile had met drie treffers een groot aandeel in de zege: 5-1.

Olympique Lyon

Olympique Lyon liet in Spanje tegen Villarreal een voorsprong van 3-1 niet meer in gevaar komen. De halvefinalist van vorig seizoen won de return met 1-0. Bertrand Traoré, vorig seizoen actief voor Ajax, maakte kort voor tijd het enige doelpunt. Memphis Depay, die van wel heel dichtbij miste, speelde de hele wedstrijd en Kenny Tete bleef op de bank bij Lyon.

Atlético Madrid

Atlético Madrid zegevierde in eigen stadion tegen FC Kopenhagen, met dank aan een doelpunt van Kevin Gameiro: 1-0. De huidige nummer twee van Spanje won de uitwedstrijd tegen de Denen al met 4-1.

Napoli

Napoli kan zich volledig richten op de strijd om de Italiaanse titel. De koploper van de Serie A boekte wel een uitzege bij RB Leipzig (0-2), maar dat was niet genoeg om de opgelopen schade te repareren. Napoli had vorige week in eigen stadion aangetoond dat de prioriteiten dit seizoen niet in Europa, maar in eigen land liggen (1-3).